
BAL OWOCOWO-WARZYWNY
BAL OWOCOWO- WARZYWNY
Dnia 5 lutego odbył się BAL OWOCOWO- WARZYWNY dla uczniów klas I- III zorganizowany w ramach projektu “Kolorowe dni po zdrowie”.
Zbilansowana dieta i aktywność fizyczna to dwa najważniejsze filary budujące nasze zdrowie. W okresie jesienno- zimowym, gdy nasza odporność jest obniżona, a wokół czają się wirusy i bakterie powodujące choroby powinniśmy szczególnie pamiętać aby w naszych posiłkach znalazły się owoce i warzywa bogate w witaminy.
W czasie tegorocznego balu karnawałowego postanowiliśmy połączyć przyjemne z pożytecznym. Oprócz tańców w rytm znanych i lubianych utworów pojawiły się także konkursy i zabawy, które rozbudziły w uczestnikach ducha rywalizacji. Mogli spróbować swoich sił w rzucaniu kółkami do celu- ośmiornicy, doniesieniu jajka na łyżce do wyznaczonego miejsca czy zwijaniu papieru, tak aby nie zrzucić mandarynki. Liczyła się zatem precyzja ale i tempo wykonania zadania.
Najwięcej emocji wzbudziła jednak wyjątkowa niespodzianka czyli czekoladowa fontanna, w której dzieci zanurzały ulubione owoce.
Wszyscy uczestnicy mogli zaprezentować przepiękne stroje owoców lub warzyw krocząc po czerwonym dywanie. Królową balu została Emilia z klasy 3 w stroju awokado, zaś królem Gabriel z klasy 1, będący truskawką. Nagrodzono także strój Mai z klasy 3, Julii z klasy 2 oraz Heleny z klasy 1 za pomysłowość, oryginalność i własnoręcznie wykonane elementy.
Balik ten z pewnością zapisze się zarówno w pamięci uczniów jak i nauczycieli.