Tutaj powinien być opis

Dzień Zdrowego Śniadania

Gdy na szkolnym korytarzu unosi się zapach papryki i ogórka, oznacza to, że uczniowie klas I- III rozpoczynają przygotowywanie przepysznych kanapek. Drugie śniadanie spożywają w szkole i zwykle jest ono przygotowywane przez rodzica. Jednak dzisiaj dzieci mogły się przekonać, że nie jest to takie łatwe zadanie. Założyliśmy fartuszki, przygotowaliśmy deski, noże, pieczywo, masło oraz ulubione produkty, które pojawiły się na kanapce, bowiem miała ona być zdrowa ale także i smaczna. Gdy wreszcie skończyliśmy można było przystąpić do konsumpcji.

Uczniowie obejrzeli także filmik edukacyjny, w którym pani dietetyk wskazywała, które produkty warto spożywać aby mieć energię do pracy, nauki i zabawy. Przypomnieliśmy sobie także budowę piramidy żywieniowej oraz szczególną rolę aktywności fizycznej w codziennym życiu. Dzieci wiedzą już, że ŚNIADANIE to najważniejszy posiłek w ciągu dnia.