Tutaj powinien być opis

Drugi dzień ferii.

Drugi dzień ferii a zarazem ostatni dzień karnawału czyli ostatki zgodnie z tradycją obfitował w niezwykłe doznania smakowe. Choć w naszym menu nie znalazły się pączki to wachlarz dań był tak szeroki że każdy uczeń znalazł coś dla siebie. Zarówno pierwsza jak i druga grupa uczestniczyła wymiennie w zajęciach warsztatowych. Młodsi uczniowie rozpoczęli swoją przygodę od przygotowania pysznej pizzy z wybranymi dodatkami. Niezwykłym doznaniem było również poznanie smaku oliwek. Kiedy nasze pizze nabierały rumieńców w piekarniku zabraliśmy się za przygotowanie soku marchewkowego oraz przepysznych deserów truskawkowych. W tym czasie druga grupa poznawała tajniki zjawisk chemicznych poprzez niezwykłe doświadczenia z suchym lodem, tworzenie śniegu czy burzy śniegowej.

Gdy pizze były gotowe rozpoczęła się najprzyjemniejsza część czyli konsumowanie. Następnie przygotowaliśmy z pomocą pani Lidii i pani Grażyny przepyszną zupę pomidorową i ogórkową. Uczniowie mogli także zobaczyć jak działa termomix.

Na koniec dzieci uczestniczyływ grach i zabawach zespołowych.

Ślicznie dziękujemy pani Lidii i pani Grażynie za zajęcia kulinarne oraz cenne wskazówki udzielone w czasie przygotowywania potraw oraz wszystkim młodym kucharzem za ich zaangażowanie.